Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

AvenaMaker® Green
Olive Oil Polyglyceryl-6 Esters, Polyglyceryl-6 Pentaoleate

Cena sa PDV-om:
720,00 Din.
Pakovanje
Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.
Prosečne cene dostave kurirskih službi:

masa (kg)cena RSD + PDV
0.35 - 0.5 kg290,00
0.5 - 1 kg350,00
1 - 2 kg410,00
2 - 5 kg530,00
5 - 10 kg700,00
10 - 15 kg890,00
15 - 20 kg990,00
20 - 30 kg1.170,00
30 - 50 kg1.570,00

Svaki naredni kg preko 50kg je 20 dinara sa PDV

  • AvenaMaker® Green

    Naziv sirovine: Olive Oil Polyglyceryl-6 Esters, Polyglyceryl-6 Pentaoleate

    Hemijska klasifikacija: Mixtura 

    Funkcionalna kategorija: Emulgator. modifikator viskoziteta, kondicioner za negu kože, stabilizator emulzije  

    Lot broj: P421101219

    Datum proizvodnje: 09/2021

    Rok trajanja: 09/2023

    Poreklo sirovine: Španija 

    Int. Shipping: HS Code 3402130000

    Opis: 100% prirodni V/U emulgator širokog spektra. Vrlo efikasno emulguje biljna ulja i različite vrste estra sa vodom. Preporučuje se za izradu emulzija sa učešćem uljne faze između 15 - 30%, Emulgator se meša sa uljima u odnosu 1:4 odnosno 1:5. Ako se koncentracija uljne faze (spoljna faza)  dodatno poveća, viskoznost formulacije će se smanjiti. U tom slučaju ako se želi povećati viskozitet potrebno je formulaciji dodati lipidni gelirajući vosak. Dodatak elektrolita (MgSO4 ili ZnSO4) vodenoj fazi emulzije pomaže stabilizaciji emulzionog sistema. Na sobnoj temperaturi, prozirna, žučkasta viskozna tečnost. 

    INCI naziv: Olive Oil Polyglyceryl-6 Esters, Polyglyceryl-6 Pentaoleate

    CAS: 85711-62-2, 104934-17-04

    Osobine: Emulguje uljnu i vodenu fazu. Idealan je za formulacije sa niskim vrednostima pH. Ne zahteva dodatak drugih emulgatora, izuzetno toleriše elektrolite. Održava prijatan nivo hidratacije kože. Kožu čini glatkom i mekom. Finalni proizvodi lako se razmazuju, nisu masni i nisu lepljivi, što je tipično za V/O emulzije. Prilikom izrade "make up" proizvoda veoma efikasno disperguje pudere, kao što su talk i kaolin, kao i obojene okside gvožđa, poboljšavajući sjaj boja u šminkama za usne i "color" kozmetike. 

    Upotreba: Emulgator se dodaje u uljnu fazu pri temperaturi od 50°C/120°F. Uobičajene koncentracije se kreću između 1-10%. Odnos emulgator : ulje je 1 : 4 ili 1: 5, što ovisi o prirodi ulja koje se koriste. Važne napomene: Vodena faza mora sadržavati svu vodu i sve sastojake rastvorljive u vodi (kad se formira emulzija nije moguće naknadno dodavati sastojke rastvorljive u vodi). Vodena faza se mora dodavati polako u uljnu fazu.  pH se ne podešava na kraju procesa emulzifikacije. pH je potrebno podesiti pre formiranja emulzije. Emulzije se mogu stabilizovati sa elektrolitima. Preporučuje se dodavanje magnezijum sulfata vodenoj fazi  u koncentraciji 0,5% - 1,5% (najbolji izbor). Glicerin i glikoli, 2% ili više stabilizuju V/O emulziju. Mogu se koristiti čak i u većim koncentracijama. Obično, povećanjem količine glikola, emulzija postaje gušća pa upotreba voskova nije strogo neophodna. Preporučljivo je dodati konzervanse u vodenu fazu pre emulgovanja. Ako se dodaju nakon emulgovanja, prezervativi mogu biti manje efikasni. 

    Upozorenje: Ne preporučuje se istovremena primena supstanci sa O/V emulgujućim svojstvima, kao što je recimo cetrimonijum hlorid. Ove supstance su inkopatibilne sa emulgatorom i mogu razoriti strukturu emulzije.

    Primena: Kreme, losioni, krem-gelovi, podloge, kondicioneri za kosu.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU