Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

ICE Concept : Hidratantna krema sa Coenzym-om Q10 (Vitam.E & C)

Sastojci (INCI)  [% m/m]
   
Faza A
 
Instant Cold Emulsion (koncentrovana emulzija)     30,0 g
Jojoba Oil/ Ulje Jojobe      2,0 g
Coenzyme Q10 (Vit.E & C) KAS       3,0 g
Fragnance (miris po izboru)       0,2 g
   
Faza B  
Sodium Acrylate Copolymer (reološki modifikator/ ugušćivač)        2,0 g 
   
Faza C  
Aqua/ Voda, prečišćena (rastvarač)                                                                        ad 100 g

 

Izrada kozmetičke kreme tkz. INSTANT COLD METODOM 

Predlog formulacije pokazuje kako se izrađuje kozmetička krema postupkom hladno/ hladno, što podrazumeva da krem nastaje emulgovanjem masne i vodene faze na sobnoj temperaturi bez zagrevanja faza. U odnosu na konvencionalni način izrade krema, koncept H/H je jednostavniji, pristupačniji, brži i sa ekonomske strane isplatljiviji. U osnovi ovaj koncept je baziran na specifičnim osobinama tkz. instant hladnih koncentrovanih emulzija koje se mešaju sa nekim reološkim modifikatorom i na kraju dodaje voda. 

Postupak izrade: U staklenu čašu se odmere komponente masne faze (Faza A) i homogenizuju se kraće vreme, uz mešanje laboratorijskom mešalicom (500 o/min.). Zatim se Fazi A posipanjem dodaje reološki modifikator (Faza B). Na kraju se fazi AB dodaje celokupna količina vode uz intenzivno mešanje laboratorijskom mešalicom do formiranja kreme. Dobijeni hidratni krem se pakuje u odgovarajuću ambalažu i propisno obeležava.  

Osobine: Krem deluje emolijentno, na koži stvara film koji zbog visokog sadržaja vode nije masan i okluzivan. Namenjen je za dnevnu negu kože. Koenzim Q10 je hinonski derivat. Ima lipofilna svojstva i malu molekulu pa lako penetrira u dublje slojeve kože. Štiti DNK i smanjuje gubitak hijaluronske kiseline i drugih glikozaminoglikana iz kože suprimirajući ekspresiju kolagenaza. Koenzim Q10 regeneriše endogeni vitamin E. Koristi se u kozmetičkim proizvodima anti-age kozmetike, u preparatima za tretman kose/ serumi za kosu, u losionima za sunčanje, zatim hidratantnim kremama i proizvodima za podmlađivanje kože.

Formulacija: PDF;

Pogledaj:  Video

 

 

 

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU