Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Witch Hazel Hydrosol
Hidrolat hamamelisa

Cena sa PDV-om:
590,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

  • Witch Hazel Hydrosol 

    Naziv sirovine: Hidrolat hamamelisa

    Botaničko ime: Hamamelis virginiana 

    Poreklo sirovine: Indija 

    Proizvodač: Paras Perfumes

    Opis: Hidrolat hamamelisa se dobija hidrodestilacijom iz listova i cvetova biljke Hamamelis virginiana. Sadrži između 5% do 12% tanina, flavonoida i katehina koji imaju snažno antiinflamatorno, antioksidativno i adstrigentno delovanje. Hamamelitinin i hamameloza su snažna antiinflamatorna sredstva i adstringenti, dok su proantocianidini hamamelisa snažni antioksidansi, do 20 puta jači od vitamina C i 50 puta jači od vitamina E. Galska kiselina, flavonoid, dobar je lek za rane kao i antiinflamatorno i antioksidativno sredstvo. Hidrolat je bezbedan za primenu kod dece i starijih osoba. Nije potrebno da se dodatno razblažuje, osim kada se koristi kod vrlo malih beba. Rastvorljiv je u vodi i alkoholu, a nerastvorljiv u uljima. To je bistra tečnost prijatnog mirisa. Vrednost pH se kreće između 4,5-7,0.

    CAS: 84696-19-5 

    INCI naziv: Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Distillate Water 

    Upotreba: Hidrolat hamamelisa je sjajan tonik za lice i pogodan je za sve tipove kože. Ima svojstvo humektansa jer zadržava vlagu i može se koristiti za hidrataciju kože. Pogodan je i za suvu i za masnu kožu, a njegovo adstrigentno, antiinflamatorno, umirujuće dejstvo se koristi za kožu koja je sklona aknama, za negu zrele kože, za hemoroide, za ekceme, opekotine, kod ujeda insekata i uopšte u stanjima gde je koža upaljena i iritirana, kod opekotina. Zbog višestruko pozitivnih dejstava na koži koristi se kao aktivni i mirisni sastojak u tonicima, vodama za pranje lica, kao sastojak vodene faze krema,  pri izradi maski sa glinom, u preparatima posle brijanja. Može se koristiti kao prirodno sredstvo za skidanje šminke, a pravi je sastojak za osvežavajuće i i hidratišuće sprejeve koji se nanose direktno za kožu lica i tela zbog svoje arome, koja je balansirajuća i smirujuća. Delotvoran je sastojak u svim kozmetičkim proizvodima za negu lica i tela. 

    Dokumentacija: Bezbednosni list, Tehnički podaci, Sertifikat analize 

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU