Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Vitamin E (dl-alpha tocopheryl acetate)
Tocopheryl acetate / Antioksidans

Cena sa PDV-om:
950,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Vitamin E (dl-alpha tocopheryl acetate)6
  • Vitamin E (dl-alpha tocopheryl acetate) 

    Naziv sirovine: dl-alfa tokoferil acetat 

    Poreklo sirovine: (1) SAD, Making Cosmetics; (2) Nemačka, BASF

    Lot broj: 75577075LO

    Datum proizvodnje: 07/2018

    Rok trajanja: 07/2021

    Int. Shipping: HS Code 2936280000

    Opis: Vitamin E dl-α tokoferil acetat nastaje esterifikacijom sirćetne kiseline i tokoferola. Čistoća> 98%. pH 6-8. Aktivnost: 1000 IU po 1g rastvora (oko 1ml). Vitamin E dl-alfa tokoferil acetat je bistra viskozna, žuta tečnost, blagog mirisa. Rastvorljiv je u alkoholu i uljima, a nerastvorljiv u vodi.

    Strukturna formula: Tokoferil acetat je estar sirćetne kiseline i tokoferola (vitamin E).

               Tocopheryl acetate.png

    INCI ime: Tocopheryl Acetate

    CAS: 7695-91-2

    Delovanje na kožu: Vitamin E je čest sastojak kozmetičkih proizvoda za negu kože, međutim zbog izrazite nestabilnosti dl-alpha tocopherola, danas se koriste njegovi estri (acetat, linoleat, sukcinat, nikotinat), koji su hemijski stabilniji. Tokoferil acetat dovodi do usporavanja nastanka bora, sprečavajući lipidnu peroksidaciju ćelijskih membrana. Najvažnija uloga vitamina E je zaštita kože od štetnog delovanja UV zraka, vlaženje kože, usporavanje stvaranja bora i poboljšavanje mikrocirkulacije u koži. Često se dodaje različitim kozmetičkim proizvodima jer sprečava oksidaciju liposolubilnih sastojaka kozmetičkog proizvoda.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Jedan od najčešće korišćenih antioksidanasa. Kada kozmetički proizvodi sadrže sastojke koji se lako oksiduju, kao što su vitamini, biljni ekstrakti, biljna i etarska ulja, koristi se α-tokoferol u kombinaciji sa askorbil palmitatom. Ova dva sastojka u kombinaciji sa BHT mogu da preveniraju nastanak kancerogenih nitrozamina u šamponima i drugim proizvodima za negu kose. Dodaje se uljnoj fazi ili nakon završetka procesa emulzifikacije. Uobičajne koncentracije koje se koriste su između 1-10%. Samo za vanjsku upotrebu.  

    Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Trimethylhydroquinone i isophytol 

    Način dobijanja: Dl-alfa tokoferil acetat se proizvodi sintetski kondenzacijom 2,3,5-trimetilhidrohinona sa izofitolom u inertnom rastvaraču (npr. benzen ili heksan) sa katalizatorom (cink hlorid). Alfa tokoferol se zatim tretira sa acetatnim anhidridom da bi se dobio tokoferil acetat.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize, Primer formulacije

    Formulacije: Rp 021 Rp 038  Rp 035  Rp 037 Rp 033 Rp 039  Rp 036  Rp 034  Rp 041  Rp 042 Rp 044 Rp 048

     

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU