Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Vitamin C (tetrahexyldecyl ascorbate)
Vitamin / Antioksidans / Humektans

Cena sa PDV-om:
Sirovina se uvozi na zahtev kupca.
Rok isporuke: 15 - 30 dana!

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Vitamin-C-Tetrahexyldecyl
 • Vitamin C (tetrahexyldecyl ascorbate)

  Poreklo sirovine: SAD, Making Cosmetics

  Opis: Vitamin C tetraheksildecil askorbat je visoko stabilan estar vitamina C, Rastvorljiv je u ulju, a nerastvorljiv u vodi. Odlično penetrira kroz slojeve kože. Utiče povoljno na zaštitu ćelija od UVB zraka. Održivost ćelija kože povećava se do 30% u odnosu na l-askorbinsku kiselinu.To je bistra žućkasta tečnost, bez mirisa. 

  INCI ime: Tetrahexyldecyl Ascorbate

  CAS: 183476-82-6   

  Delovanje na kožu: Široko se koristi kao dodatak u proizvodima za posvetljivanje kože. Poboljšava estetski izgled ostarele kože zahvaćene hiperpigmentacijama. Antioksidativni efekat se može pojačati kombinovanjem tetraheksildecil askorbata sa L-askorbil palmitatom i / ili vitaminom E. Inkapsulacija u različite nosače omogućava dobru stabilnost ovog vitamina i njegovu kontrolisanu isporuku ćelijama kože. Dodat kao aktivni sastojak ne boji finalni proizvod žutom bojom, kao što je to slučaj  sa l-askorbinskom kiselinom. 

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Smatra se visoko bezbednim kozmetički aktivnim sastojkom (KAS). Može se primjenjivati svakodnevno, u toku dužeg vremenskog perioda. Retko se posle primene zapaža peckanje, eritem i suvoća kože. Ovakve promene brzo se povlače posle primene proizvoda za vlaženje kože. Ne preporučuje se za primenu na kožu oko očiju. Dodaje se u uljnu fazu rastvora.Uobičajene koncentracije se kreću u rasponu između 1-10%. Samo za spoljnu upotrebu. Ne nanosi se  direktno na kožu.

  Dokumentacija: Bezbednosni list, Sertifikat analize, Primer formulacije  

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU