Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Teprenone
Agens protiv starenja / Anti-Aging

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

  • Teprenon

    Poreklo sirovine: SAD, Making Cosmetics

    Lot broj: 0001150748

    Datum proizvodnje: 07/2018

    Rok trajanja: 07/2020

    Int. Shipping: HS Code 2101202000

    Opis: Teprenone ili geranylgeranylacetone (GGA)  je organsko jedinjenje složene hemijske strukture (6,10,14,18-tetrametil-5,9,13-nonadekatetren-2-on). U Japanu je poznat pod zaštičenim imenom Selbex. Ovaj poli-isoprenoid se dobija  tehnološkim postupkom izolacije iz biljnog sastojka geranilgeraniola. Efikasno sprečava kliničke znakove starenja kože: oticanje kožnih i potkožnih tkiva, gubitak elastičnosti, vraća čvrstinu i  tonus koži. Reorganizuje mikrocirkulaciju kože i tkiva. Poseduje DNK zaštitni efekat. Teprenon, tzv. “heat shock protein inducer”, inducira stvaranje proteina  toplotnog šoka: faktora toplotnog šoka-1 (HSFl) i HSP transkripcionog faktora i na taj način štiti ćelije od štetnog delovanja slobodnih radikala i drugih štetnih supstanci koji oštećuju  DNK. Smatra se da je anti-tumorski efekt teprenona u osnovi posledica  njegovog DNK protektivnog delovanja. Preporučuje se  kao efikasna anti-age supstanca. Koristan je u slučajevima gubitaka otpornosti kože na deformaciju i u slučajevima  gubitaka kolagena. Deluje na sam izvor mladosti tako što su mu ciljna mesta dejstva ćelijske komponente koje osiguravaju životni vek i mladost. Utvrđeno je da poboljšava kvalitet tkiva i produžuje životni vek ćelije za jednu trećinu. Nije rastvorljiv u vodi, rastvorljiv je u uljima.

    Strukturna formula: Teprenon je 6,10,14,18-tetrametil-5,9,13-nonadekatetren-2-on ili geranylgeranylaceton. 

    Teprenone.svg

    INCI ime: Teprenone

    CAS: 6809-52-5

    Delovanje na kožu:  Citoprotektivni ingredijent. Dokazano je da usporava proces starenja kože. U kliničkim studijama je utvrđeno da povećava hidrantnost kože. Smanjuje pojavu grube kože, finih linija, pora i crvenila u 75% do 100% ispitanika. Celokupan izgled kože je poboljšan i obnovljen.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Dodaje se u uljanu fazu pre formiranja emulzije pri temperaturi od 60°C. Rastvorljiv je u uljima i bez konzervansa je. Tipičan nivo korišćenja: 3-6%. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Kreme i losioni protiv bora, gel za tretman kože oko očiju.

    Dokumentacija: Bezbednosni list, Sertifikat analize, Primer formulacije

     

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU