Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Shea Nut Oil
Ulje Shea oraha

Cena sa PDV-om:
890,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Organic33
  • Shea Nut Oil 

    Naziv sirovine: Ulje Shea oraha 

    Zemlja porekla: Gana 

    Proizvođač: Jedwards Internacional Inc

    Lot broj: 15806

    Datum proizvodnje: 04/2019

    Rok trajanja: 04/2022

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Metoda dobijanja: Ulje se dobija laganim zagrevanjem Shea Nut butera kako bi se razdvojila frakcionisana i nefrakcionisana masa materijala. Frakcionisani materijal se zatim potpuno rafinira, što daje transparentno ulje bledo žutog izgleda.

    Obrada: Ulje je rafinisano, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Ulje je pakovano u inertnoj atmosferi azota.   

    Opis: Ulje sadrži palmitinsku i stearinsku kiselinu, triterpene i estre cimetne kiseline. Estri cimetne kiseline imaju različite korisne funkcije, od apsorpcije UV zraka (mnogi hemijski  filteri u kremama za sunčanje su cinamati), pa do protuupalne funkcije i poticanja procesa regeneracije kože. Najzastupljeniji su: α-amirin cinamat (29.3%), butirospermol cinamat (14.8%), α-amirin acetat (14.1%), lupeol cinamat (9.0%), β-amirin cinamat (7.6%), lupeol acetat (7.2%), butirospermol acetat (5.8%) i β-amirin acetat (4.9%). Sadržaj vode u ulju (%): 0.1. Indeks loma svetla na 20 °C je 1.460 – 1.475. Kiselinski broj mg KOH/g: najviše 0.5 Peroksidni broj mEq O2/Kg: najviše  10.0 Jodni broj: 52 - 68. Sadržaj neosapunjive materije.(%): najmanje 4.0. Tačka topljenja: 34-44 °C. Udeo masnih kiselina (%): C12:0 laurinska kiselina: najviše 1.0; C14:0 miristinska kiselina: najviše 1.0; C16:0 palmitinska kiselina : 3.0 – 8.0 C18:0 stearinska kiselina: 36.0 – 50.0; C18:1 oleinska kiselina: 40.0 – 50.0;  C18:2 linolna kiselina: 4.0 – 8.0;  C18:3 α-linolenska kiselina: najviše 1.0;  C20:0 arahidična kiselina: najviše 2.0;  C20:1 eikozenska kiselina : najviše 1.0;  C22:0 behenična kiselina: najviše 1.0;  C24:0 lignocerinska kiselina: najviše 1.0. Ulje je svetlo žute boje. Ima miris po orašastim plodovima. U Africi se shea ulje koristi za kuvanje, a buter za proizvodnju sveća i kao vosak za kosu. Ne sadrži nikakve dodatke ili konzervanse

    CAS: 977159-94-6

    INCI: Butyrospermum Parkii Fruit Oil

    Osobine: Jedno od najboljih prirodnih ulja za negu kože. Brzo se upija i ne ostavlja masni film na koži. Odlično štiti kožu od isušivanja. Sadrži veliku količinu tzv. neosapunjivih supstanci rastvorenih u trigliceridima, uglavnom estera cimetne kiseline. (4%)  Ti spojevi upijaju UV zrake, pa je uz čileanski malinu i čileanski lješnjak, ovo ulje (buter) jedno od osnovnih sastojaka kozmetike za sunčanje. Preporučuje se za negu ekstremno suve i ispucale kože, ali se može koristiti i za negu ostalih tipova kože. Neguje ispucane usnice ili ruke, a pogodno je i za primenu kod beba. Preporučuje se i za negu kose i suvog vlasišta..

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Koristi se za izradu balzama za usne i telo, izradu emulzijskih sistema, a buter za masažu i negu jako suve kože i kože atopičara. Pogodno je i izradu kozmetičkih preparata za bebe. Može se koristiri u koncentracijama od 1% do 100%.

    Dokumentacija: Sertifikat analize

    Dodatne informacije: Pure shea butter benefits./ Video: Watch the making of shea butter from the artisans of Ele Agbe in Ghana

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU