Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Safflower Oil - High Oleic
Ulje šafranike

Cena sa PDV-om:
450,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

  • Safflower Oil - High Oleic

    Naziv sirovine: Ulje šafranike sa visokim sadržajem oleinske kiseline 

    Poreklo sirovine: SAD, Jedwards Internacional

    Lot broj: 94500535316

    Datum proizvodnje: 12/2017

    Rok trajanja: 12/2020

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Metoda ekstrakcije: "Expeller pressed" (metoda istiskivanje presovanjem), tehnološki vrlo slična metodi "hladnog presovanja", ali je temperatura ekstrakcije ulja viša od 49°C. 

    Obrada: Rafinisano ulje, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Pakovano je u inertnoj atmosferi azota.    

    Opis: Ulje šafranike se ekstrahuje iz semenki biljke Carthamus tinctorius. Nakon ekstrakcije ulje prolazi kroz proces rafinisanja nakon čega se dobija svetlo žuta, bistra tečnost. Ulje je blagog mirisa i ukusa. Bogato je esencijalnim masnim kiselinama, prvenstveno oleinskom kiselinom (C18:1). Sadržaj oleinske kiseline u ovom ulju je visok i kreće se između 70 i 80%. Ovako visok sadržaj oleinske kiseline ovo ulje čini mnogo stabilnijim i otpornijim na oksidaciju.

    INCI ime:  Carthamus Tinctorius Seed Oil

    CAS:  8001-23-8

    Delovanje na kožu: Ulje šafranike je pogodno za sve tipove kože, a najviše za suvu kožu. Visok sadržaj oleinske kiseline pomaže kod vlaženja, hranjenja i rekonstruisanja kože, pa se zbog ovih osobina najčešće koristi za tretiranje kože sklone crvenilu i proširenim kapilarima.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Ulje se može naneti direktno na kožu ili kosu, a lako se može kombinovati i sa drugim uljima ili čak može biti i ulje ,,nosač" u formulacijama za negu kože i kose. Može se koristiti i kao ulje za masažu. Preporučeno doziranje je između 3 i 10%.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list(SDS), Sertifikat analize 

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU