Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Safflower Oil - High Linoleic
Ulje šafranike

Cena sa PDV-om:
450,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

  • Safflower Oil - High Linoleic

    Naziv sirovine: Ulje šafranike sa visokim sadržajem linoleinske kiseline 

    Poreklo sirovine: SAD

    Proizvođač: Jedwards Internacional Inc.

    Lot broj: 64770400818

    Datum proizvodnje: 01/2018

    Rok trajanja: 01/2021

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Metoda ekstrakcije: "Expeller pressed" (metoda istiskivanje presovanjem), tehnološki vrlo slična metodi "hladnog presovanja", ali je temperatura ekstrakcije ulja viša od 49°C. 

    Obrada: Rafinisano ulje, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Pakovano je u inertnoj atmosferi azota.   

    Opis: Ulje šafranike se ekstrahuje iz semenki biljke Carthamus tinctorius, Ulje zatim prolazi kroz proces rafinisanja nakon čega se dobija svetlo žuta bistra tečnost. Ulje je blagog mirisa i ukusa. Sadrži visok nivo polinezasićenih masnih kiselina, oko 80% linoleinske kiseline (omega-6) i oko 1 g/kg β-sitosterola, U ulju su takođe prisutni Δ7-sitgmastenol i kampesterol, te niz drugih sterola u nižim koncentracijama, α-tocopherola ima 234 – 660 mg/kg.

    INCI ime:  Carthamus Tinctorius Seed Oil

    CAS:  8001-23-8

    Delovanje na kožu: Ulje šafranike, zbog sadržaja masnih kiselina, pogodno je za negu suve do mešovite kože. Odlično vlaži, održava elastičnost kože i sprečava isušivanje te smanjuje pojavu bora. Popularno je i kao ulje za negu kose i noktiju i dobra je alternativa skupljim uljima poput argana, koji ulazi u slične recepture.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Ulje se može naneti direktno na kožu ili kosu, a lako se može kombinovati i sa drugim uljima ili čak može biti i ulje ,,nosač" u formulacijama za negu kože i kose. Može se koristiti i kao ulje za masažu. Preporučeno doziranje je između 3 i 10%.

    Dokumentacija: Bezbednosni list(SDS), Sertifikat analize

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU