Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Phenoxyethanol SA
Konzervans širokog spektra

Cena sa PDV-om:
210,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Phenoxyethanol (širokospektralni konzervans)
  • Phenoxyethanol SA

    Poreklo sirovine: SAD, Making Cosmetics

    Opis: Phenoxyethanol SA je mešavina phenoxyethanola (50.5-54.5%), caprylyl glycola (40-44%) i sorbinske kiseline (5.0-7.5%). Veoma je efikasan konzervans širokog spektra. Deluje kao baktericid, dezinfekciono sredstvo i antiseptik. U kozmetičkim proizvodima se primarno  koristi kao prezervativ. Smatra se alternativom konzervansima koji oslobađaju formaldehid. Koristi se još i kao parfemski fiksator, sredstvo za odbijanje insekata, rastvarač za acetat celulozu, boje i smole. Kompatibilan je sa većinom sirovina. Bistra do svetložuta tečnost. Rastvorljiv je u vodi (1 g/100 g) i alkoholu.

    Strukturna formula: Phenoxyethanol je etilen glikol monofenil etar, a sorbinska kiselina je 2,4-hexadienoinska kiselina 

    Image result for Phenoxyethanol    Sorbinsäure.svg

    CAS: 122-99-6, 110-44-1, 1117-86-8

    INCI naziv: Phenoxyethanol, sorbic acid, caprylyl glycol

    Osobine: Pruža efikasnu zaštitu širokog spektra protiv gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija, kvasca i buđi, a istovremeno daje emolientnost gotovim proizvodima.

    Upotreba: U SAD se preporučuje u koncentracijama od 0,75-1,5%, a u EU prema Uredbi (EZ) br. 1223/2009 o kozmetičkim proizvodima,  maksimalne dozvoljene  koncentracije su do  1 %. Deluje najbolje pri vrednostima pH 6,0, ali se takođe pokazao efikasnim i pri pH vrednostima višim od 6,0. Može se dodati direktno u formulaciju pre  ili posle emulzifikacije na temperaturama ispod 60°C/140°F. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Sredstvo za konzerviranje svih vrsta proizvoda za negu kože i kose (uključujući emulzije, vodene i bezvodne sisteme), proizvode za zaštitu od sunca i proizvode dekorativne kozmetike. Često se se kombinuje sa alternativnim konzervansima, recimo etilheksilglicerinom. (nisu u aneksu V; nisu zabranjeni u kozmetičkim proizvodima; nema dokaza da su efikasniji od standardnih konzervansa i koriste se za proizvode “bez parabena”).

    Izvor dobijanja sirovine: Phenol, Acetaldehyde

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    DokumentacijaFact Sheet, Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize

    Recepture :  Rp 038;  Rp 021;  Rp 033;  Rp 036;

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU