Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

PEG-100 Stearate
Emulgator VU

Cena sa PDV-om:
190,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

PEG-100-Stearate
  • PEG-100 Stearate

    Zaštičeno ime: Sabowax FL 65/K

    Sinonimi: Poly-oxyethylene (100) monostearate 

    Zemlja porekla: Italija, Sabo S.p.A ili SAD, Making Cosmetics

    Lot broj: 20101301

    Datum proizvodnje: 05/2018

    Rok trajanja: 05/2020

    Int. Shipping: HS Code 3402130000

    Opis: PEG-100 stearat je emoliens i emulgator koji se dobija kombinovanjem prirodnih ulja (palminog ili kokosovog) sa stearinskom kiselinom kako bi se formirao estar rastvorljiv u vodi.  Prvenstveno se koristi kao emolijens, emulgator, iako je poznato da PEG stearati čiste kožu i kosu pomažući da se voda meša s uljem i nečistoćama koje se zatim lako mogu isprati. To je supstanca u obliku pahulja, odnosno belih ljuspica.. Blagog je mirisa. Kiselost: NMT 1,0; Hidroksilna vrednost: 15-30; Saponifikacioni broj: 9-20; Vlaga: NMT 3,0%; Tačka topljenja °C: 54-59; Boja (gardner): max 2,0 i pH (10% rastvor): 4,0 - 7,0.

    Hemijska formula: Glyceryl Stearate/PEG-100 Stearate

        Image result for Glyceryl Stearate /

    INCI ime: PEG-100 Stearate

    CAS: 9004-99-3  

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima:  Kao emolijens, PEG 100 stearat je prisutan u brojnim formulacijama za negu kože. Stvara barijeru formiranjem tankog masnog sloja na površini kože, čime se sprečava gubitak vlage i povećava ukupna hidratacija, što kožu čini mekšom. Odličan je emulzifikator i  predstavlja alternativu supstancama kao što su: ceteareth 20, glikol stearat ili lauret 3. Deluje i kao surfaktant, pa se koristi u sredstvima za čišćenje lica. Zbog svoje sposobnosti mešanja vode i ulja, pomaže da se ulje sa površine kože (i prljavština zarobljena unutar ulja) bolje meša sa vodom i tako se lakše ispiru nečistoče. Dodaje se u proizvode za čišćenje lica, pa čak i u šampone. Koristi se za negu lica, ruku, tela  kao i u dekorativnoj kozmetici. Ima široku primenu jer pokazuje dobru stabilnost. 

    Čuvanje: Čuvati u dobro zatvorenim kontejnerima, na suvom i hladnom mestu zaštićenom od vlage.

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize

    Dodatne informacije: PEG 100 Stearate 

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU