Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Cera Alba
Pčelinji vosak (Bees Wax)

Cena sa PDV-om:
210,00 Din.
Pakovanje
Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.
Prosečne cene dostave kurirskih službi:

masa (kg)cena RSD + PDV
0.35 - 0.5 kg290,00
0.5 - 1 kg350,00
1 - 2 kg410,00
2 - 5 kg530,00
5 - 10 kg700,00
10 - 15 kg890,00
15 - 20 kg990,00
20 - 30 kg1.170,00
30 - 50 kg1.570,00

Svaki naredni kg preko 50kg je 20 dinara sa PDV

Bees-Wax
  • Cera Alba

    Naziv sirovine: Pčelinji vosak 

    Poreklo sirovine: (1) SAD, Making Cosmetics; (2) Nemačka, Kahl GmbH & Co.

    Lot broj: F1902042-001

    Datum proizvodnje: 01/2019

    Rok trajanja: 01/2022 

    Int. Shipping: HS Code 1521900000

    Opis: Prečišćen i izbeljen žuti vosak dobijen topljenjem saća pčela radilica Apis mellifica L., Apidae. Predstavlja složenu smešu estara (70%) palmitinske, cerotinske kiseline i odgovarajućih hidroksi masnih kiselina sa masnim alkoholima (C26-C32), slobodnih masnih kiselina (10%) i ugljovodonika (15%). Sadrži propopolis, te je ujedno i prirodni konzervans. Lako se rastvara u hloroformu, benzinu, ključalom etanolu, umereno u masnim i etarskim uljima, a gotovo je nerastvorljiv u vodi i etanolu. Temepratura topljenja: 61 - 66°C; kiselinski broj: 17 - 24; etarski broj 70 - 80; saponifikacioni broj: 87 – 701. Na tržištu postoji orijentalni i evropski pčelinji vosak. U orjentalnom vosku prisutni su cetil-6 hidroksipalmitat i cetil palmitat, dok je u evropskom dominantan miristil palimitat.

    INCI ime: Cera Alba (Beeswax)

    CAS: 8012-89-3

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: U kozmetičkim preparatima se koristi kao prirodni ugušćivač, sredstvo za povećanje viskoziteta /konzistencije kozmetičkih emulzija, kao osnova za emulgujuće sapune (masne kiseline + boraks) i u kozmetičkim kremama (cold kreme), ruževima i dezodoransima u stiku. Ima dobra svojstva za omekšavanje kože i stvaranje tankog filma. Preporučene koncentracije su 2% do 40%. Dodaje se u uljnu fazu formula. Treba ga rastopiti na temperaturi 61-68 °C.

    Način dobijanja:  Pčelinji vosak proizvode pčele roda Apis. Vosak se formira u žlezdama pčela. Vosak se zatim izbeljuje.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize, Primer formulacije 

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU