Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Marigold Powder
Koncentrovani prah nevena 10:1

Cena sa PDV-om:
800,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

  • Marigold Powder (Calendula Officinalis) 

    Naziv sirovine: Koncentrovani prah nevena 10:1 

    Botanički naziv: Calendula officinalis 

    Poreklo sirovine: Hunan Sunshine Bio-Tech Co., Ltd   

    Lot broj: SQT190304

    Datum proizvodnje: 03/2019

    Rok trajanja: 03/2021

    Int. Shipping: HS Code 2101202000

    Opis: Neven, vrtni neven, kalendula, lat. Calendula officinalis ili Marigold je  jednogodišnja ili ređe dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika, visine od 30 do 50 cm, razgranate, uspravne i dlakave stabljike, duguljastih listova, cveta tamnožute do narančaste boje. Cvetovi nevena su pogodni za izradu etarskog ulja. Sadrže tanine, šećere, likopen (izuzetno snažan antioksidans)  proteine, pigmente karotenoide koji daju boju cvetovima, kalendulin, minerale (kalijum, sumpor i dr), gorke supstance, supstance kiselog karaktera (voloksantin, citroksantin, rubiksantin, flavoksantin), smole, organske kiseline (jabučna, salicilna) i dr. Semenke nevena sadrže: makroelemente (mg/g) kalijum 15,80, kalcijum 2,60, magnezijum 2,70, gvožđe 0,04. Mikroelementi (mkg/g): mangan 0,04, bakar 0,53, cink 0,28, selen 34,20, nikl 9,11, stroncij 0,02, olovo 0,04, jod 0,60 i bor 55,20. Prah je rastvorljiv u vodi.  

    INCI naziv: Calendula Officinalis Extract 

    CAS: 84776-23-8 

    Upotreba: Pospešuje obnavljanje kože, ubrzavanjem procesa granulacije i epitelizacije. Koristi se za tretman suve, osjetljive i ispucale kože sa lošom cirkulacijom. Koristan je kod opekotina. Kožu štiti i omekšava. Antiflogističko delovanje potiče od triterpenskih saponozida (pogotovo od triterpenskih alkohola faradiola i taraksasterola). Oni inhibiraju nastanak medijatora upalnih reakcija tako što inhibiraju ciklooksigenazu i lipooksigenazu. U narodnoj medicini se koristi u tretmanu različitih oštećenja kože, ispucalih usana, ožiljaka, akni i ekcema. Efikasno deluje kod upaljenih i proširenih vena i hemoroida. Dodaje se formulacijama i to vodenoj fazi. Tipičan nivo upotrebe 5 - 10%. Samo za spoljnu upotrebu.

    Primena: Kreme i losioni, maske i šamponi.

    Skladištenje (rok trajanja): Stabilan je kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Približan rok upotrebe 2 godine.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list, Sertifikat analize

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU