Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Lecithin, Organic Liquid

Lecithin, Organic Liquid
Lecitin tečni

Cena sa PDV-om:
1300,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Lecithin, Organic Liquid  

    Naziv sirovine: Organski lecitin

    INCI ime: Lecithin

    CAS: 8002-43-5

    Hemijska klasifikacija: Masti i ulja

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose; Surfaktant  ~ Emulgator 

    Lot broj: 29033

    Datum proizvodnje: 01/2023

    Rok trajanja: 01/2026

    Opis: Prirodni nejonski emulgator. Sastoji se od fosfolipida (fosfatidilholina, -etanol amina, -serina, -inozitola). Deo je ćelijske membrane i učestvuje u regulisanju ćelijskog metabolizma. Normalizuje metabolizam belančevina i masti i učestvuje u obezbeđivanju uslova za rad imunog sistema. Emulguje masti i olakšava njihovu apsorpciju i transport. Sadrži 55% linolne, 4% linolenske i 5,5 % arahidonske kiseline. Linolna kiselina smanjuje transdermalni gubitak vlage, reguliše funkciju lojnih žlezda i povećava respiratornu aktivnost kože. Osobe sa komedonima i aknama imaju manjak linolne kiseline koji se može nadoknaditi preparatima sa fosfatidilholinom.  Pošto vezuje  veliku količinu vode (22 mola vode po molu) efikasno vlaži kožu. Omogućava mešanje vode i ulja (sprečava odvajanje faza). Čistoća: ~ 95% čist lecitin, preostalih 5% čine organski maltodekstrin, organski koncentrat pirinča i silikon dioksid. Gusta tečnost, po konzistenciji slična medu, rastvorljiva u uljima, delomično u alkoholima, disperguje se u  vodi. HLB vrednost otprilike 4 (daje emulzije V/U). Poseduje sertifikat: WA State Dept. of Agriculture

    Način upotrebe: Prirodni emulgator i disperzer. Odlikuje se odličnom sposobnošću vezivanja vode (sprečava gubitak vlage). Poseduje emolijentna i refatirajuća svojstva (svojstvo da ,,masti” formulaciju). Kontroliše viskozitet. Dodaje se u masnu fazu formulacije. Koristi se u koncentraciji 0,5-5%. Samo za spoljašnju upotrebu. 

    Primena: Široko se primenjuje u izradi emulzionih sistema: losiona, krema, masti, proizvoda za negu kože pre i posle sunčanja, proizvoda dekorativne kozmetike.

    Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Soja   

    Način dobijanja: Proizvedeno vodom procesom "degumiranja" ekstrahovanog ulja soje korišćenjem različitih rastvarača.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029