Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

ICE Alginate
Emulgator / Ugušćivač

Cena sa PDV-om:
1270,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

ICE-Alginate
  • ICE Alginate

    Poreklo sirovine: SAD, Making Cosmetics

    Lot broj: J6922G18621

    Datum proizvodnje: 09/2018

    Rok trajanja: 09/2020

    Int. Shipping: HS Code 3402130000

    Opis: ICE Alginat predstavlja kombinaciju prirodnog ugušćivača: sunflower voska (suncokretov vosak) i natrijum alginata (algininska kiselina). Ovaj ICE proizvod se najbolje kombinuje sa emulzifikatorom (na pr. polisorbatom 20), kako bi se dobio tzv. "glatki" losion. Algininska kiselina je anjonski polisaharid koji je široko zastupljen u ćelijskim zidovima mrkih algi, gde putem vezivanja vode formira viskoznu gumu. U ekstrahovanom obliku ona brzo apsorbuje vodu. Ima sposobnost apsorbovanja količine vode koja je 200-300 puta veća od njene težine. Boja varira od bele do žuto-smeđe.

    CAS: 999999-99-4, 9005-38-3, 65381-09-1 i 73398-61-5

    INCI ime: Sunflower Wax , Sodium alginate, Triglyceride Caprylic/Capric

    Osobine: Prirodni ugušćivač koji pravi trenutne emulzije sa nemasnim osećanjem, kada se kombinuje sa adekvatnim emulgatorom. Izaziva "mekan", glatki osećaj na koži zbog izuzetnog kapaciteta vezivanja vode. Takođe deluje kao ugušćivač / stabilizator kada je losion previše tečan.

    Upotreba: Dodaje se  4-10% u hladnu, toplu ili vruću vodu, uz mešanje štapićem. Bolje se rastvara u toploj i vrućoj vodi, nego u hladnoj. Dodavanjem emulgatora proizvod će imati nežnu konzistenciju, dok će bez emulgatora biti zrnast i nejednoličan. Moguće je dodavanje različitih ulja i aktivnih sastojaka u mešavinu ove hladne emulzije. Samo za spoljnu upotrebu.

    Primer formulacije: Voda 86%, ICE Alginat 6%, Polisorbat 20 2%, biljna ulja 5%, konzervans 1%, miris.

    Primena: Stabilizator za tzv. "tanke" losione, kreme, "prirodne" proizvode za negu kože.

    Izvorna sirovina iz koje se dobija: Suncokretovo ulje    

    Način dobijanja: Suncokretov vosak se dobija iz suncokretovog ulja. Trigliceridi se proizvode hidrolizom kokosovog ulja da bi se dobile masne kiseline i glicerol. Masne kiseline se podvrgavaju destilaciji da bi ih razdvojili u frakcije različitih dužina lanca. Frakcije C8 kaprilne kiseline i C10 kaprinske kiseline su zatim reesterifikovane sa glicerolom da bi se formirao triglicerid. Alginat se dobija iz smeđih algi.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize, Primer formulacije

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU