Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Hyaluronic Acid SLMW
Hijaluronska kiselina (400-600 Kda)

Cena sa PDV-om:
1450,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Hyaluronic-Acid-SLMW
Hijaluronska kiselina super male molekulske mase (400-600 kDa)
 • Hyaluronic Acid SLMW 

  Naziv sirovine: Hijaluronska kiselina super male molekulske mase  (8 000-15 000 Da) 

  Poreklo sirovine: SAD

  Lot broj: HTHA171115 

  Datum proizvodnje: 11/2018

  Rok trajanja: 11/2020

  Int. Shipping: HS Code 3304910000

  Certifications: Ecocert & COSMOS

  Opis:  Hijaluronska kiselina (natrijum hijaluronat) je prirodni polisaharid (šećer). Ima važnu ulogu u kontroli propustljivosti tkiva, zaštiti i lubrikaciji ćelija, zadržavanju fluida i makromolekularnom transportu između ćelija. Može da veže količinu vode koja je 500 puta veća od njene težine.  Dobija se biotehnološkim postupkom iz glukoze, peptona soje i ekstrakta kvasca (ne sadrži nikakve proizvode životinjskog porekla). Hijaluronska kiselina velike molekulske mase ne prolazi u stratum corneum (SC), već ostvaruje (samo) površinski efekat hidratacije. U cilju boljeg penetriranja u epidermis, kreirani su fragmenti hijaluronske kiseline, koji predstavljaju molekule male molekularne mase (LMVHA- Low Molecular Weight Hyaluronic Acid). Niskomolekularna hijaluronska kiselina dokazano ima uticaj na povećanje koncentracije neophodnih enzima u koži, kao i na opšte zdravlje kože. Aktivno pomaže u ćelijskoj diferencijaciji prilikom formiranja novih ćelija epiderma. Takođe pomaže da se koža odbrani od faktora starenja, negativnog uticaja sunčevog zračenja, zagađenja životne sredine i štetnog delovanja nekih hemikalija, Jača i balansira odbrambene mehanizme i time normalizuje funkcionisanje zdrave kože. Molekulska masa SLMW natrijum hijaluronata iznosi 8-15 kDa. To je beli prah, bez mirisa. Rastvorljiv je u vodi. Rok trajanja do 3 godine ako se čuva zaštićena od vlage i mikrobiološke kontaminacije. 

  Strukturna formula hijaluronske kiseline: 

                 Haworth projection of hyaluronan.svg

  CAS: 9067-32-7

  INCI ime: Hyaluronic Acid

  Osobine: Hijaluronska kiselina je najsnažniji do sada poznat humektans. Kožu čini glatkom i omekšava je. Može smanjiti pojavu bora. Idealan je sastojak proizvoda za negu kože nakon pilinga.

  Upotreba: Uobičajno se koristi u koncentraciji od 0,1-2%. Hijaluronska kiselina nije lako rastvorljiva u vodi jer vrlo brzo vezuje vodu stvarajući gel. Treba je pažljivo sjedinjavati sa vodom uz konstantno brzo mešanje (poželjno sa ručnim mikserom ili pomoću vorteks mešalice). Smeša počinje brzo da se uguščava i postaje gel. U toj tački se ne može dodati ni jedna dodatna kap hijaluronske kiseline, jer ne postoji voda koju bi hijaluronska kiselina vezala (dodatna hijaluronska kiselina bi samo formirala grudvice).

  Primena: Hidratantni gelovi, hidratantne kreme i losioni, sredstva protiv starenja i bora, losioni za pre i posle sunčanja, zaštitni i negujući hidratantni proizvodi, proizvodi za osetljivu ili suvu kožu.

  Način dobijanja: Hijaluronska kiselina se proizvodi biotehnološki mikrobnom fermentacijom uz pomoć ekstrakta kvasca. peptona i seruma.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Fact Sheet, Bezbednosni list (SDS), COA, Sertifikat analize

  Formulacije:  Rp 037  Rp 043  Rp 044  Rp 050

  Stručna literatura: Final report of the safety assessment of hyaluronic acid, potassium hyaluronate, and sodium hyaluronate  

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU