Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

EDTA
Stabilizator / helatno sredstvo

Cena sa PDV-om:
110,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

EDTA
  • EDTA

    Zaštičeno ime: Trilon® B Powder 

    Poreklo sirovine: Nemačka

    Proizvođač: BASF 

    Sinonimi: (Ethylenedinitrilo) Tetra-disodium salt acetic acid 

    Opis: EDTA je helatno sredstvo sposobno da veže metalne jone (npr. natrijum, kalcijum, magnezijum, cink i mnoge druge). Koristi u kozmetičkoj industriji u različite svrhe. EDTA je beli, sjajni prah, bez mirisa, lako je rastvorljiv u hladnoj vodi.

    INCI ime: Tetrasodium EDTA (ethylenediaminetetraacetic acid tetrasodium salt)

    CAS: 64-02-8

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: EDTA, kao helatno sredstvo koristi se kao stabilizator i sinergist antioksidansa. Reaguje sa metalnim jonima i onemogućava njihovo učešće u oksidacionim procesima. Pored etilendiaminotetraacetatne kiseline (EDTA) ili njenih soli (Na2EDTA, Na4EDTA) u koncentraciji 0,002-0,5%, često se koristi i limunska kiselina (1%). Na tržištu se mogu naći pojedinačni antioksidansi ili kombinacije više antioksidanasa sa helatnim sredstvom.

    Upotreba: EDTA se obično koristi u koncentraciji 0,1-0,5%. (Napomena: povećava pH vrednost!). Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Nalazi široku primenu: za stabilizaciju i/ili pomoć u očuvanju svih vrsta kozmetičkih proizvoda kao što su kreme, losioni, šamponi, regeneratori, proizvodi za šminkanje, proizvodi za zaštitu od sunca.

    Dokumentacija: Fact Sheet; Bezbednosni list; Sertifikat analize

    Formulacije: Rp 021 Rp 037  Rp 040  Rp 033  Rp 039  Rp 036  Rp 034  Rp 046  Rp 050  Rp 052

     

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU