Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Cucumber Seed Oil

Cucumber Seed Oil
Ulje semenki krastavca

Cena sa PDV-om:
1500,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
icon-organic115
sustainably-sourced575
organic192
  • Cucumber Seed Oil 

    Naziv sirovine: Ulje semenki krastavca 

    INCI ime: Cucumis Sativus Seed Oil 

    CAS: 70955-25-8

    Sinonimi: Cucumis sativus L.

    Hemijska klasifikacija: Masti i ulja (Fats and Oils)

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner negu kože i kose ~ Emolijens

    Lot broj: 40342309

    Datum proizvodnje: 09/2023

    Rok trajanja: 08/2025

    Poreklo sirovine: Indija 

    Metoda ekstrakcije: Hladno presovano ulje

    Obrada: Nerafinisano ulje 

    Karakteristike ulja: Ulje semenki krastavca je prirodno ulje dobijeno iz semena krastavca (Cucumis sativus). Obično je svetlo žute do svetlo zelenkaste boje, karakterističnog mirisa. Gustoća ulja zavisi od temperature, ali obično je nešto gušće od vode. Nema precizno određenu tačku topljenja, jer je u pitanju prirodno ulje koje može sadržati različite komponente sa različitim tačkama topljenja. Ulje ima dobru stabilnost i na visokim temperaturama. Glavne komponente ulja su masne kiseline poput oleinske, linolne, palmitinske i stearinske kiseline. 

    Fitohemikalije:  Sastav masnih kiselina može varirati u zavisnosti od sorte krastavca, uslova uzgoja i načina prerade ulja. Međutim, glavne masne kiseline u ulju krastavca su: oleinska (omega-9 masna kiselina), linolna (omega-6 masna kiselina), palmitinska , stearinska, a u manjim količinama ima i i linolenske (omega-3 masna kiselina) i arahidonske kiseline. Od ostalih fitohemikalija ulje sadrži fitosterole, tokoferol (Vitamin E), zatim fenolna jedinjenja, kao što su hlorogenska, kafeinska i ferulinska kiselina, kao i karotenoide poput beta-karotena, luteina i zeaksantina. 

    Benefiti:

    • Hidratacija kože: Ulje krastavca je bogato linolnom kiselinom, koja pomaže u jačanju prirodne barijere kože i zadržavanju vlage. Ovo je lagano i nemasno ulje, i to ga čini pogodnim za sve tipove kože, uključujući masnu i kožu sklonu aknama.

    • Umirujuće dejstvo: Prisustvo fitosterola i fenolnih jedinjenja može pomoći u smirivanju iritirane ili osetljive kože, do koje je došlo zbog upala i opekotina od sunca.

    • Zaštita od oksidativnog stresa: Ulje krastavca sadrži tokoferole (Vitamin E) i druge antioksidante koji štite kožu od oksidativnih oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. To može pomoći u usporavanju starenja kože i doprineti očuvanju mladolikog izgleda.

    • Regeneracija kože: Zahvaljujući karotenoidima, poput beta-karotena, ulje može doprineti poboljšanju neujednačenog tena kože.

    • Anti-age svojstva: Efektima hidratacije kože i zaštite od oksidativnog stresa može smanjiti pojavu finih linija i bora, čime koži pruža mlađi i zdraviji izgled.

    • Nekomedogeno ulje: Ulje ima niski komedogeni indeks, što znači da je malo verovatno da će zapušiti pore i izazvati pojavu akni. Ovo ga čini pogodnim za upotrebu u uljima za lice i hidratantnim preparatima za kožu sklonu aknama.

    • Emolijentna svojstva: Zahvaljujući svojoj emolijentnoj prirodi, ulje čini kožu mekom i daje joj glatku teksturu. 

    • Nega područja oko očiju: Smirujući i antiinflamatorni efekti ulja mogu biti posebno korisni za smanjenje otoka i tamnih krugova oko očiju.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Koristi se za izradu kozmetičkih proizvoda za negu kože, proizvoda za sunčanje, kondicionera, proizvoda za kupanje i u dekorativnoj kozmetici. Tipični nivo upotrebe: 1-100% u proizvodima za negu kože, 0,2-1% u šamponima i kondicionerima, do 5% u preparatima za negu kose. Samo za spoljašnju upotrebu. 

    Testiranje na žvotinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Stabilnost i čuvanje: Ulje je stabilno kada se čuva u zatvorenom kontejneru, zaštićeno od svetlosti, na hladnom i suvom mestu. 

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS), Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029