Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Cranberry Hydrosol
Hidrolat brusnice

Cena sa PDV-om:
590,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

  • Cranberry Hydrosol 

    Naziv sirovine: Hidrolat brusnice 

    Botaničko ime: Vaccinium macrocarpon 

    Poreklo sirovine: Indija 

    Proizvodač: Paras Perfumer 

    Lot broj: 30691808

    Datum proizvodnje: 08/2018

    Rok trajanja: 07/2020

    Int. Shipping: HS Code 1302190100

    Opis: Brusnice (Oxycoccus) roda Vaccinium pripadaju porodici Ericaceae. To su zimzelene patuljaste žbunaste biljake koje rastu u močvarnim područjima severne hemisfere. Čine je 4 vrste: Vaccinium erythrocarpum, Vaccinium macrocarpon, Vaccinium microcarpum i Vaccinium oxycoccos. Plodovi svih vrsta brusnica su jestivi i imaju široku primenu zbog lekovitih svojstava. Hidrolat brusnice se dobija specifičnim postupkom destilacije svežeg biljnog materijala. Sadrži sve hidrosolubilne isparljive komponente ploda i što je još važnije ćelijsku vodu. Ćelijska voda daje hidrolatu aromatska i terapeutska svojstva. Od aktivnih principa hidrolat sadrži glikozide arbutin i metilarbutin, flavonoide, proantocijanidine i razne organske kiseline koje poseduju antiseptično dejstvo. Ovaj hidrolat ima drugačiji sastav od esencijalnog ulja, Sadrži male količne hidrofilnih i aromatičih estera i alkohola prisutnih i u etarskom ulju (oko 0,05 do 0,2 grama na litru). Hidrolat je bezbedan za primenu kod dece i starijih osoba. Nije potrebno da se dodatno razblažuje, osim kada se koristi kod vrlo malih beba. To je bistra tečnost prijatnog mirisa. Mirisna nota: slatkast miris brusnice  

    CAS: 91770-88-6 

    INCI naziv: Vaccinium macrocarpon (Cranberry) floral water 

    Upotreba: Hidrolat se može nanositi direktno na kožu bez razblaživanja, a može se dodati i emulzionom sistemu umesto vode. Pospešuje obnavljanje kože, ubrzavanjem procesa granulacije i epitelizacije. Pozitivna dejstva koja se vide na koži:  vazoprotektivno (poboljšava cirkulaciju, smanjuje crvenilo), antiedematozno, antiiritantno, antiseptičko, antibakterijsko, antioksidativno, pospešuje granulaciju i epitelizaciju ostećenog tkiva. Zbog svojih antibakterijskih svojstava koristan je kod mnogih kožnih problema (ujedi insekata, ekcem, opekotine od sunca, psorijaza, seboreja), a takođe sprečava pojavu akni i bubuljica.

    Dokumentacija: Bezbednosni list, Tehnicki podaci, Sertifikat analize 

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU