Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Mixed Tocopherols T-50

Mixed Tocopherols T-50
Zaštićena imena i proizvođači: Covi-ox T-50 C - BASF; Mixed Tocopherols 95 - DSM Firmenich Personal Care; Tocomix™ 50 - Advanced Organic Materials; Dermofeel® TocoBalance - Evonik;

Cena sa PDV-om:
380,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Mixed Tocopherols T-50 

    Naziv sirovine: Mešavina alpha, beta, gamma, delta tocopherol u biljnom ulju soje

    INCI naziv: Tocopherol mix.

    CAS: 59-02-9, 16698-35-4, 54-28-4, 119-13-1, 1406-66-2

    Hemijska klasifikacija: Heterociklična  jedinjenjenja

    Funkcionalna kategorija: Aktivni ingredijent (mešavina vitamina), antioksidans

    Zemlja porekla: EU

    Opis: Miksovani tokoferoli su prirodna mešavina različitih tokoferola dobijenih iz jestivih ulja. Sadrži 14% d-α- tocopherol-a, 2% d-β-tocopherol-a, 60% d-γ- tocopherol-a i 24% d-δ- tocopherol-a. Odličan je antioksidans, odlaže oksidaciju proizvoda i produžava rok trajanja kozmetičkih proizvoda. Prirodna je sirovina, tečnost blago smeđe do crvenkaste boje, blagog mirisa i ukusa. Rastvotljiv je u alkoholu, a praktično nerastvorljiv u vodi.

    Strukturne formule: d-α- tocopherola, d-β  -tocopherol-a, d-γ- tocopherol-a i d-δ- tocopherol-a.

     Tocopherol, alpha-.svg             Beta-tocopherol.png

      Gamma-tocopherol.png             Delta-tocopherol.png

    Benefiti:   

    • Hidrira kožu, jača barijeru kože i štiti je od oksidativnih oštećenjaPrevenira i koriguje znakove starenja kože. Koristi se za korekciju hiperpigmentacija i staračkih pega

    • Koristi se kao dodatni sastojak u proizvodima za izbjeljivanje kože

    • Pruža zaštitu od fototoksičnog delovanje UVA zraka na kožu

    • Deluje kap prezervativ i štiti ulja i butere od užeglosti 

    Osobine: Proizvod je idealan za stabilizaciju ulja i masti u proizvodima (sprečava užeglost). Na koži Covi-ox® T 50 EU ima odlične antioksidativne, hidratantne i umirujuće osobine. Često se koristi u proizvodima protiv starenja kao sredstvo za podmlađivanje i regeneraciju.

    Upotreba: Tokoferoli su komponente masne faze. Uobičajeno se koristi u koncentraciji od 0,1% do 1%. Nerastvorljiv je u vodi i nestabilan u prisustvu toplote i kiseonika. U proizvodnji kozmetičkih proizvoda, treba dodavati na temperaturi ispod 40 °C, pošto na višim temperaturama može da izgubi boju. Čuvati na suvom i tamnom mestu na temperaturi od 15°C do 30°C (ne u frižideru !) .  

    Primena: Nalazi široku primenu u izradi krema, losiona, sapuna, kao i u formulacijama sa uljima i buterima. Stručna komisija CIR-a je procenila dostupne naučne podatke i zaključila da se tokoferol i njegovi analozi mogu smatrati bezbednim kozmetičkim sastojcima i da se mogu koristiti u izradi kozmetičkih proizvoda. 

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Carinski tarifni broj/HS Code: 2936280000

    Dokumentacija: Specifikacija Proizvoda (PS - ENG)Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)Bezbednosni List (MSDS)

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029