Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Collagen Protein Hydrolyzed
Protein / Ovlaživač / Agens protiv starenja

Cena sa PDV-om:
210,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Hydrolyzed-Collagen-Protein
Hydrolyzed-Collagen-Protein
 • Collagen Protein Hydrolyzed 

  Naziv sirovine: Hidrolizirani kolagen protein 

  Poreklo sirovine: SAD

  Lot broj: J12922A10191

  Datum proizvodnje: 15.08.2018

  Rok trajanja: 15.08.2020

  Int. Shipping: HS Code 3304910000

  Opis: Hidrolizovani proteini kolagena su jedinstven koncentrat kolagena. Proizvedeni su procesom enzimske hidrolize. To je mešavina lineralnih lanaca polipeptida sa prosečnom molekulskom masom od 2000. Svetlo beli prah, slabog mirisa. Rastvorljiv je u vodi. 

  Strukturna formula kolagena: Kolagen je jak i dugačak molekul (300 nm, prečnika 1,5 nm) koji čini 25% svih proteina organizma sisara. Stvara se u cisternama granulisanog endoplazmatičnog retikuluma kao prokolagen. Prokolagen je izgrađen od tri levogira polipeptidna lanca, koji su međusobno desnogiro uvijeni i stabilizovani vodoničnim vezama, sa slobodnim krajevima. Kada se enzimatskim putem uklone krajevi, dobija se strukturna jedinica kolagena zvana tropokolagen. U ekstracelularnom matriksu jedinice tropokolagena se spontano udružuju u izdužena vlakna kolagena.

  INCI ime: Hydrolyzed Collagen 

  CAS: 92113-31-0

  Delovanje na kožu: Kolagen je glavni strukturni protein kože. Ima osnovnu ulogu u stvaranju strukture ćelija, tkiva i organa. Koži daje snagu i izdržljivost i doprinosi njenom zdravom izgledu. Sa godinama proizvodnja kolagena opada. Zdrav kolagen polako propada, a njegova obnova je sve slabija te usled toga koža postaje opuštena, pojavljuju se bore, koža je dehidrirana, pa znaci  starenja postaju sve vidljiviji. Postoji mnogo načina da se podstakne proizvodnja kolagena. Prvi, i najbitniji korak je da se obezbedi koži dovoljno vitamina C. Ovo se odnosi i na oralni unos vitamina C, kao i na kozmetiku koja u sebi ima ovaj važan vitamin koji je zaslužan za stvaranje kolagena, ali je i snažan antioksidans. Drugi način za podsticanje stvaranja novog kolagena je korišćenje hemijskih eksfolijanata, kao što su neke kiseline (AHA). Na ovaj način se stimuliše obnavljanje ćelija kože. Treći način su razni kokteli koji stimulišu proizvodnju kolagena i uključuju faktore rasta. Ovim se stimuliše prozvodnja kolagena, ali i drugi procesi u koži koji su zaslužni za mladalački izgled kože.

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Hidrolizovani protein kolagena je efikasan ovlaživač kože. Poboljšava izgled ostarele i oštećene kože. Pokazuje dobra filmogena i kondicionirajuća svojstva kod oštećene kose. Značajno područje primene ostvaruju kao KAS u anti-age kozmetičkim proizvodima za negu kože lica, u serumima, kremama, losionima, proizvodima za zaštitu od sunca, dekorativnoj  kozmetici, maskama i šamponima za kosu. Deo je vodene faze. Mora se dobro mešati kako bi se izbeglo stvaranje grudvica.  Uobičajne koncentracije koje se koriste su između 0,2 - 2%. 

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Svinjska koža   

  Način dobijanja: Protein kolagena proizvodi se iz svinjske kože postupkom enzimatske hidrolize.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne 

  Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize, Primer formulacije 

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU