Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Caesalpinia Spinosa Gum

Caesalpinia Spinosa Gum
Tara guma (Caesalpinia spinosa gum)

Cena sa PDV-om:
550,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Caesalpinia Spinosa Gum

  Naziv sirovine: Tara guma (Caesalpinia spinosa)

  INCI naziv: Caesalpina Spinosa gum

  CAS: 39300-88-4

  Hemijska klasifikacija: Gume, hidrofilni koloidi i derivati

  Funkcionalna kategorija: Adheziv / pospešivač adhezije, Sredstvo za regeneraciju kože ~ Razno, Modifikator viskoziteta ~ Povećanje

  Opis: Tara guma (Caesalpinia spinosa gum) je prirodni polisaharid. Fini, beli do žućkasto-beli prah. Molekulska masa varira, ali obično se kreće od 300.000 do 1.000.000 Daltona. Prah je rastvorljiv u hladnoj vodi, a lako u vrućoj.  Formira viskozni rastvor. Nerastvorljiv je u organskim rastvaračima.  Guma ima pH vrednost od oko 4 do 6. Tara guma je stabilna u širokom rasponu pH vrednosti i može izdržati visoke temperature. Deluje kao ugušćivač, stabilizator emulzija i sredstvo za poboljšanje teksture kozmetičkog proizvoda.  Preporučuje se za upotrebu u formulacijama srednje ili guste konzistencije.

  Benefiti: 

  •  Sredstvo za ugušćivanje: Caesalpinia spinosa gum deluje kao prirodno sredstvo za uguščivanje. Poboljšava viskoznost i teksturu kozmetičkih formulacija. Pomaže u postizanju glatke i luksuzne teksture finalnih proizvoda, krema, losiona i gelova.

  •  Stabilizator: Ima odlična svojstva stabilizacije. Sprečava razdvajanja faza i doprinosi stabilnosti emulzija. Caesalpinia Spinosa guma je nejonska i kompatibilna je sa anjonskim i katjonskim sastojcima. Ima izraženu visoku otpornost na elektrolite.

  •  Formiranje filma: Caesalpinia spinosa gum može formirati tanak film na koži ili površini kose, stvarajući zaštitnu barijeru. Ovaj film pomaže u smanjenju gubitka vlage, poboljšava hidrataciju i štiti od faktora spoljašnje sredine.

  •  Humektans: Guma ima sposobnost apsorbovanja i zadržavanja vode, što doprinosi hidratantnim svojstvima kozmetičkih proizvoda. Pomaže u hidrataciji i omekšavanju kože, čineći kožu glatkom i mekom.

  •  Modifikator teksture: Može modifikovati teksturu kozmetičkih formulacija, dajući im željenu konzistenciju i mazivost. 

  •  Kompatibilnost: Caesalpinia spinosa guma je kompatibilna sa širokim spektrom kozmetičkih sastojaka, uključujući druge gume, emulgatore i konzervanse. Lako se uključuje u različite formulacije bez narušavanja njihove ukupne stabilnosti.

  •  Prirodni sastojak: Kao prirodni sastojak dobijen iz semena drveta Caesalpinia spinosa, tara guma pruža održivu i ekološki prihvatljivu opciju za kozmetičke formulacije. Biodegradabilna je i može zadovoljiti potražnju za prirodnim i ekološki prihvatljivim proizvodima.

  Način upotrebe: Rastvara se u toploj ili hladnoj vodi (idealno posuti po vodi sa konstantnom brzinom mešanja). Tipičan nivo upotrebe je 0,5-2%. Samo za spoljnu upotrebu.

  Primena: Koristi se u svim proizvodima za negu kože i kose, proizvodima za zaštitu od sunca i u proizvodima za šminkanje.

  Izvor sirovine: Semena drveta Tara Spinosa

  Proizvodnja: Caesalpinia spinosa gum se dobija iz endosperma semena tara drveta.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni List (MSDS), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029