Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Butylene Glycol
Butilen glikol

Cena sa PDV-om:
700,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Butylene Glycol 

    Naziv proizvoda: Butilen glikol

    Sinonimi: 1,3-Butanediol, 1,3-Butylene glycol, 1,3-Dihydroxybutane, Butane-1,3-Diol, 1,3-dihydroxybutane

    Hemijska klasa: Alkohol

    Funkcionalna kategorija: Solvens, modifikator viskoznosti, stabilizator, kondicioner - sredstvo za zaštitu kože i kose 

    Lot broj: J9824M18033

    Datum proizvodnje: 10/2021

    Rok trajanja: 10/2023

    Opis: Butilen glikol je organski alkohol (diol) . Dobija se procesom destilacije iz kukuruza ili šećerne trske. Bezbojna, viskozna tečnost, bez mirisa, rastvorljiva u vodi. Stabilizuje isparljiva jedinjenja kao što su mirisi i fiksira ih u kozmetičkim formulacijama. Povećava efikasnost konzervansa u formulacijama, a u koncentracijama od 8-10% ima antimikrobno delovanje. Sličan je propilen glikolu, ali ima lakšu teksturu.

    Strukturna formula: 1,3-dihydroxybutane

              Skeletal formula of 1,3-butanediol          


    INCI ime: 1,3 butylene glycol

    CAS: 107-88-0

    EINECS No: 203-529-7

    Delovanje na kožu: Koristiti se kao ovlaživač i emolijens. Pomaže u povećanju sadržaja vode u koži i time doprinosi smanjenju hrapavosti kože. Odličan je za većinu tipova kože. Na komedogenoj skali ocenjen je sa „1“, što ukazuje da je malo verovatno da će začepiti pore, što ga čini odličnim sastojkom za masnu kožu. Ne deluje aktivno protiv akni, međutim njegova antimikrobna i hidratantna svojstva mogu pomoći u uklanjanju povezanih simptoma kod osoba sa aknama. Često se uključuje u formulacije za negu kože zbog poboljšanja penetracije aktivnih supstanci. Takođe, poboljšava teksturu finalnog proizvoda

    Način upotrebe:  Dodaje se vodenoj fazi formulacija. Tipične koncentracije su 1-10%. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Serumi, kreme i losioni, proizvodi za negu kose, kozmetika za bojenje.

    Izvorne sirovine iz koje se dobija: Kukuruz ili šećerna trska

    Način dobijanja: Dobija se procesom destilacije iz kukuruza ili šećerne trske ili katalitičkim hidrogeniranjem aldola u prisustvu vodonika i katalizatora hidrogenacije.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama

    GMO: Nije GMO

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Zemlja porekla: Nemačka

    Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA) 

    Često postavljano pitanje: Da li je butilen glikol bezbedna supstanca?

    Odgovor: Odbor za analizu kozmetičkih sastojaka (Cosmetic Ingredient Review) je tokom godina procenio nekoliko toksikoloških testova i drugih istraživanja u vezi sa butilen glikolom i utvrdio da je butilen glikol bezbedan u širokom opsegu koncentracija koje se trenutno koriste u kozmetičkim proizvodima. Američka uprava za hranu i lekove (FDA) je čak utvrdila da je butilen glikol bezbedan kao aditiv za hranu. 

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU